SLAVONSKI BROD – Slanu sobu otvara Sandra Mijatović koja nam je pojasnila razlog i svrhu otvaranje slane sobe.

– Slanu sobu odlučila sam otvoriti ne samo iz poslovnih razloga već i privatnih . Moje iskustvo rada u slanoj sobi je jedan od najveći razloga gdje sam uvidjela uspješna terapijska liječenja. Većina ljudi je odlazila u druge gradove na terapijska liječenja u slanu sobu koja ima je bila potrebna.Tako sam se odlučila na ovaj veliki korak.

SLANA SOBA je mjesto gdje se provodi haloterapija, odnosno terapija solju. To je komora čiji su podovi i zidovi obloženi debelim slojem nejodirane kamene soli, sa stalnom temperaturom zraka od 23 Celzijeva stupnja. Još k tome i s niskom vlagom i koncentracijom negativnih iona, nježnim osvjetljenjem i ugodnom opuštajućom glazbom. Naravno, uz ugodno opuštanje ova terapija ima izvrstan učinak na mnoge bolesti i stanja.

To je pomoćna terapija za liječenje bolesti dišnog sustava, bronhitisa, laringitisa, dugotrajnog i noćnog kašlja, astme, rinitisa, sinusitisa, otitisa, upale grla i krajnika i povećanog trećeg krajnika; pomaže u oporavku nakon upale pluća, KOPB-a, viroze kod djece, te kod alergijskih poremećaja i nekih kožnih bolesti – atopijskog dermatitisa, psorijaze, kod pada imuniteta te umora, iscrpljenosti i stresa. Terapija se pokazala i kao jako dobra pomoć za brži oporavak nakon preboljenog COVID-a 19. Boravkom u slanoj sobi sluznica dišnog sustava se čisti i vlaži, jača i time postaje otpornija na viruse, alergene, bakterije, a mi postajemo zdraviji i otporniji .

U ovo doba COVIDA-19, prehlada, viroza i gripa idealno je vrijeme da posjetite slanu sobu i ojačate svoj imunološki sustav. Prevenirajte bolesti uz pomoć slane sobe i ostanite zdravi!

Studije su potvrdile da slana soba svojim mehanizmom djelotvorno oslobađa dišne puteve virusa, patogenih organizama, alergena, smoga i sitne prašine koji su sveprisutni. Boravkom u slanoj sobi udišu se najfinije mikročestice kamene soli, što pozitivno utječe na smanjenje upala i pomaže u boljem radu pluća.

Dokazano je da slana soba pomaže kod mnogih zdravstvenih stanja kao što su gripa i prehlada, astma, bronhitis, upala sinusa, grla, krajnika, upala uha, alergije, cistične fibroze, hrkanja, KOPB-a, dermatitisa, psorijaze, a korisna je i kod kroničnog umora i stresa.
Slana soba pogodna je za sve uzraste od beba do osoba starije životne dobi.